Főoldal / Iskolánkról / Robotika

Robotika


Az elmúlt években hatalmas technológiai fejlődésen ment keresztül a számítástechnika világa. Ha csak belegondolunk, milyen számítógépeket használtunk 15-20 évvel ezelőtt, szembetűnő változásokat láthatunk.

Lépten-nyomon okos eszközökbe botlunk és lassan minden területen a gépesítés pozitív hatásait érzékelhetjük. A legnehezebb munkákat már majdnem mindenhol robot munkagépek végzik, amik jelentősen megkönnyítik életünket. Rengeteg lehetőség rejlik azok számára, akik bele szeretnének merülni ebbe a csodálatos és izgalmas világba.

Iskolánk számára nagyon fontos a versenyképes és friss tudás átadása tanulóink számára. Akik nyitottak az informatika világára, lehetőségük van megismerkedni a robotikával. Megtanulják diákjaink ezen eszközök építését, programozását és használatát.

Szakköröseinket megismertetjük a robotok alapvető és magasabb szintű programozásával. Megtanulják a robotokat hajtó motorok beállítását, a szenzorok használatát és az összetettebb programozási feladatok megoldását. Lehetőségük van az általuk megírt programok tesztelésére és kipróbálására a gyakorlatban robotjaink segítségével.

Az NI Hungary Kft. – Debrecen rendelkezésünkre bocsájtotta ehhez a következő eszközöket:

    3 darab LEGO MINDSTORMS EV3 Education Core Set (45560)
    1 darab LEGO MINDSTORMS EV3 Education Expansion Set (45544)

Köszönet érte!

A fejlettebb programozási feldatok megoldása során fejlődik tanulóink problémamegoldó készsége, fejlődik logikus gondolkodásuk és megtanulnak egymást kölcsönösen segítve csapatban együtt dolgozni.

A szakkörön tanulóink két csapatban megépítik azt a robotot, amit majd programozni fognak a további órák folyamán. Ez az Educator Vehicle robot, amin megtanulják a motorok működtetésének folyamatát és a szenzorok által érzékelt és kijelzett értékek felhasználását. Továbbá megismerkednek más fejlettebb LEGO robotok működésével.