Főoldal / Iskolánkról / Rendezvényeink

RendezvényeinkRendezvényeink az iskola egész életét átfogják, kiemelt szerepük van a közösségi élet színtereinek biztosításában és a tanulók személyiség, illetve közösségfejlesztésében.

A tanévnyitó ünnepélyen az intézményvezető köszönti iskolánk legifjabb polgárait, az első osztályosokat, az iskola minden tanulóját. Minden szeptemberben megrendezzük a hagyományos családi napot, ahol szülők, tanárok és gyerekek együtt főznek és lakomáznak az iskolaudvaron. Mindeközben zajlik az ötödikes tanulók felső tagozatossá avatása.

Október 6-án iskolarádión keresztül megemlékezünk az Aradi vértanúkról, majd az október 23-i forradalmat is megünnepeljük. Az ünnepségen minden tanulónk és pedagógusunk részt vesz. Ebben a hónapban a kis elsősöket az iskola teljes jogú polgáraivá avatjuk egy meghitt ünnepség keretében.

Októberben indítjuk a focirajongók kedvencét, a Bozsik-programot.

Az állatok világnapjára figyelve rendezzük az őszi képzőművészeti tárlatot: itt mutatkoznak be művészeti képzésünk keretében a rajz- és vizuális kultúra terén legtehetségesebb tanulóink.

Folyamatosan kapcsolatban állunk az óvodákkal, ezért novemberben szakmai napot tartunk óvónők számára, majd Kalandra fel! címmel délutáni programot szervezünk a kis ovisoknak.

A decembert egy nagyszabású versennyel kezdjük, a megyei idegen nyelvi rejtvényfejtő verseny zajlik nálunk a hónap elején, amelyre általában kétszáznál is több versenyző szokott érkezni.

Természetesen a Mikulás a mi iskolánkat sem kerüli el, az iskolai Télapó a diákönkormányzat és a szülők segítségével ajándékkal kedveskedik minden gyereknek. A felső tagozatosoknak ilyenkor vetélkedőt, partit szervezünk. A téli szünet előtt meghitt karácsonyi műsort rendezünk a Csonkatemplomban, ahol gyerekek, szülők és tanárok együtt ünnepelnek.

Januárban ismét vendégül látjuk az óvodásokat a Babszem Jankó vers- és prózamondó verseny keretében.

Február ismét nagyon mozgalmas az iskola életében, ekkor szervezzük a Móra Ferenc megyei vers- és prózamondó versenyt. Majd lazítunk és farsangi mulatsággal zárjuk ezt a hónapot.

Márciusban nőnapi köszöntővel kedveskednek tanulóink iskolánk női pedagógusainak. Március 15-ről nagyszabású ünnepségen emlékezünk meg, mely minden tanulónk számára ismertté teszi az 1848-ban történt eseményeket.

Májusban a MÁV művelődési házban rendezzük meg a tehetségnapi gálaműsorunkat, amelyen tehetséges tanulóink ének, zene, tánc színjátszás és egyéb színvonalas produkciókkal mutatkozhatnak be tanáraik vezetése mellett. A pedagógus napi ünnepségre a nyugdíjas kollégáinkat is meghívjuk, ahol a szülői választmány elnöke köszönti a pedagógusokat.

Júniusban megható műsorral emlékezünk a nemzeti összetartozásra.

A diákönkormányzati napon a diákok demokratikus jogaikat játékos formában gyakorolhatják, diákigazgatót választanak és tanulótársaik igénye alapján szervezik, bonyolítják le a napi programot.

A gyermeknapon játékos vetélkedők, vidám műsorok szórakoztatják tanulóinkat, és persze nem maradhat el a fagyi sem. Júniusban sort kerítünk a Príma-díj kiosztására is, ahol a tanév legsikeresebb tanulóit oklevéllel jutalmazzuk szüleik jelenlétében, és megvendégeljük őket.

A ballagási ünnepséget minden évben a hetedik osztályok rendezik. A tanév utolsó napján búcsúztatják végzős diákjainkat. A tanévzáró ünnepélyen értékeljük a befejezett tanév munkáját és a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók ekkor vehetik át megérdemelt jutalmukat, a Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola kiváló tanulója oklevelet.