Főoldal / Iskolánkról / Iskolánkról

IskolánkrólA Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola immáron 75 éve a belvárosban működő nagy múlttal rendelkező tradicionális intézmény. Könnyen megközelíthető, csendes helyen, a Vásáry István utca 10.sz. alatt található. Az iskola közel 400 diákját családias, jól felszerelt, korszerű tantermek, barátságos, tiszta környezet, otthonos közösségi terek fogadják. A korán reggel érkező kis diákokat 6:45-től pedagógus ügyelet várja, ill. délután 17:00-ig felügyelnek rájuk.

Az iskolában a délelőtt folyamán valósulnak meg a tanórák. Délután a másnapra való felkészülésre a tehetséggondozásra és fejlesztésre fektetjük a hangsúlyt. Az alsó tagozatban megfelelő alapokat biztosítunk a kisdiákok számára. Az olvasás és a matematika alap pillérjeinek megszilárdítása mellett, már első osztályban megismertetjük velük az informatikát tanórai keretek között.

Az idegen nyelv oktatása a következőképpen épül fel : Két nyelvből választhatnak: a német és az angol. Az 1. osztályban játszóházi foglalkozás keretein belül, második osztálytól heti egy tanórán, 3-4. osztályban heti két tanórán, felső tagozatban pedig heti 4 órában tanulják az idegennyelvet. Tanulóink a korszerű nyelvoktatás által nemcsak az idegen nyelv szeretetét, hanem rangos versenyeredményeket és sikeres nyelvi orientáltságú továbbtanulási lehetőséget is szereznek intézményünkben.

A magas szinten képzett nevelőtestület a diákokat a képességeiknek megfelelő legmagasabb szintre juttatja el. A felső tagozatban a való élethez szükséges és hasznos tudást, gyakorlati ismereteket kapnaktanulóink. Végzős diákjaink a számukra megfelelő középiskolában folytathatják tanulmányaikat.

Az egyéni fejlesztés mellett a tehetséggondozást is szívügyünknek tekintjük. Intézményünk pedagógusai tehetségműhelyeinkben mentorálják, inspirálják gyermekeinket: a képzőművészet, zene, matematika, dráma, informatika, sport területein. Tanulóink több országos-megyei-városi versenyről hoztak el rangos díjakat. Méltán büszkék vagyunk rájuk!

Iskolánk munkáját kitüntetésekkel és oklevelekkel is elismerték: Debrecen Város Közoktatásáért Díjban, Örökös Ökoiskola, Akreditált Kiváló Tehetségpont, Integrációs mintaadó Intézményi elismerésekben részesültünk.

A közösségformálás színtereit, nagyrendezvényeinket a gyerekek-szülők-pedagógusok közösen látogatják ezzel is erősítve iskolánk szellemiségét: Jót s jól, ebben áll a nagy titok! Szeretettel várja gyermekét a Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola!